Fichier de travail (INPUT) : ./DUMP-TEXT/2-21.txt
Encodage utilisé (INPUT) : utf-8
Forme recherchée : шампанское|champagne|champagne
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- Ligne n°101 : Chemical messages in 170-year-old champagne bottles from the Baltic Sea:
Ligne n°102 : Revealing tastes from the past ...
Ligne n°126 : ... ^aLaboratoire de Stress, Défenses et Reproduction des Plantes, Unité- Ligne n°127 : de recherche Vignes et Vins de Champagne, Research Unit 4707,
Ligne n°128 : Université de Reims Champagne-Ardenne, 51687 Reims, France; ...
Ligne n°127 : ... de recherche Vignes et Vins de Champagne, Research Unit 4707,- Ligne n°128 : Université de Reims Champagne-Ardenne, 51687 Reims, France;
Ligne n°129 : 2. ...- Ligne n°143 : ^dEquipe Effervescence, Champagne et Applications, Groupe de
Ligne n°144 : Spectrométrie Moléculaire et Atmosphérique, UMR CNRS 7331, Université ...
Ligne n°144 : ... Spectrométrie Moléculaire et Atmosphérique, UMR CNRS 7331, Université- Ligne n°145 : de Reims Champagne-Ardenne, 51687 Reims, France;
Ligne n°146 : 5. ...- Ligne n°149 : ^eChampagne Deville, 51380 Verzy, France;
Ligne n°150 : 6. ...- Ligne n°153 : ^fChampagne Veuve Clicquot, 51100 Reims, France;
Ligne n°154 : 7. ...- Ligne n°169 : The composition of 170-y-old champagne samples found in a shipwreck in
Ligne n°170 : the Baltic Sea constitutes a remarkable and unprecedented example of ...
Ligne n°173 : ... metabolomics, metallomics, and sensory analysis, were combined to- Ligne n°174 : characterize the molecular diversity of these champagnes having aged in
Ligne n°175 : close-to-perfect conditions at the bottom of the sea. The analyzed ...
Ligne n°175 : ... close-to-perfect conditions at the bottom of the sea. The analyzed- Ligne n°176 : champagnes retained intrinsic features allowing us to shed light on the
Ligne n°177 : winemaking practices in use in the middle of the 19th century. ...
Ligne n°186 : ... report on a multiplatform analytical investigation of 170-y-old- Ligne n°187 : champagne bottles found in a shipwreck at the bottom of the Baltic Sea,
Ligne n°188 : which provides insight into winemaking practices used at the time. ...
Ligne n°193 : ... Maillard reaction products. The distinct aroma composition of these- Ligne n°194 : ancient champagne samples, first revealed during tasting sessions, was
Ligne n°195 : later confirmed using state-of-the-art aroma analysis techniques. After ...
Ligne n°196 : ... 170 y of deep sea aging in close-to-perfect conditions, these sleeping- Ligne n°197 : champagne bottles awoke to tell us a chapter of the story of winemaking
Ligne n°198 : and to reveal their extraordinary archaeometabolome and elemental ...
Ligne n°199 : ... diversity in the form of chemical signatures related to each individual- Ligne n°200 : step of champagne production.
Ligne n°201 : * metabolomics ...
Ligne n°202 : ... * archaeochemistry- Ligne n°203 : * champagne
Ligne n°204 : * wine ...